Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.12.2016
„Посланиците на Враца“ споделиха идеи с кмета на Общината за трети път

„Посланиците на Враца“ споделиха идеи с кмета на Общината за трети път

Кметът Калин Каменов посрещна активни млади хора, студенти в страната и чужбина, в рамките на третата среща с „Посланиците на Враца“.

„Идеята на това събитие е по време на коледно-новогодишните и великденските празници, всички вие да споделите опита си за това как да подобрим нашия град“, заяви в приветствието си към младежите кметът Калин Каменов. Той подчерта положителната насока, която са оказали проведените до момента два форума „Посланиците на Враца“. „Една от идеите, обсъдени по време на първата среща, беше Враца да има много по-празничен коледен вид и атракции, подобни на тези в големите европейски градове“, каза още Калин Каменов и добави, че някои от тях са вече реализирани.

 

По време на срещата бе дискутирана бъдеща промяна в облика на града и централната градска част, а младежите подкрепиха преустройството на Сувенирната палата в Административно-търговски център. Във форума, младежите представиха свои идеи и проекти, и заедно с кмета Калин Каменов, обсъдиха виждания за развитието на града.

Пред младежите, кметът представи напредъка по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни и жилищни сгради и коментира предизвикателствата, пред които са били изправени експертите, ангажирани с нейната реализация. „Преди година Враца бе последна в класацията по брой регистрирани сдружения на собственици, днес те са 160. За една година от изоставащи се превърнахме в лидери, като събрахме екип от мотивирани млади хора, които с работата си допринесоха за успеха на програмата във Враца“, поясни кметът Калин Каменов.