Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.12.2016
Община Враца сключи споразумение за сътрудничество по проект „ФИЕСТА“

Община Враца сключи споразумение за сътрудничество по проект „ФИЕСТА“

Община Враца сключи споразумение за партньорство с търговските вериги „ЗОРА” и „ТЕХНОПОЛИС”. Сътрудничеството е част от дейностите проект „ФИЕСТА“ (Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата) и ще се предоставя под формата на ваучери за процент на отстъпка при закупуване на отоплителни и охлаждащи системи.

Втора среща с търговци на енергоефективни отоплителни и охлаждащи системи проведе в края на ноември, екипът на проекта към Община Враца. На нея присъстваха и представители на администрацията, Търговско – промишлена палата, Природен парк „Врачански Балкан”.

На състоялата се кръгла маса бяха отворени оферти за предоставяне на отстъпки за закупуване на отоплителни и охлаждащи инсталации, в резултат на което бе взето решение за  подписване на споразумението за сътрудничество.

            Семействата, които са взели участие в проект „ФИЕСТА“, ще получат талони за отстъпки при закупуване на енергоефективни отоплителни и охлаждащи системи. Срокът на валидност на ваучерите за намаление е до 31 август 2017 г.