Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.12.2016
Националният фолклорен събор „Леденика“ спечели награда на Министерството на туризма

Националният фолклорен събор „Леденика“ спечели  наградата на Министерството на туризма в категорията „Духът на България“. Фестивалът, който се проведе за първи път тази година във Врачанския балкан, спечели най-голяма подкрепа и успя да изпревари останалите петнадесет номинирани в тази категория. Фолклорният събор „Леденика“, на който се проведе и Северняшка сватба, получи 19.62% от гласувалите, след него се наредиха Атракцион - пикник „Българан“ от гр. Казанлък със 17.19%, Есенен панаир на занаятите, гр. Пловдив с 9.62%, Етнографски комплекс „Генгер“, Община Айтос с 8.72%, Град-музей „Копривщица“ с 5.71%.

Победителят в класацията бе определен чрез онлайн гласуване, което стартира на 12 декември на интернет платформата на Министерството на туризма и продължи до 18 декември. Това е първата година, в която Министерството на туризма връчва награди, които са символ за професионализъм и знак за свършена работа в сектора през изминалата година. Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе тази вечер /19.12.2016 г. - понеделник/.

Това е поредното отличие, което получава Община Враца и е свързано с проведения Национален фолклорен събор „Леденика“. В началото на месеца, Община Враца взе награда за „Фестивален туризъм“ в „Балканските награди за туристическа индустрия“, а призът бе присъден отново за провеждането на Националния фолклорен събор „Леденика“ и Северняшката сватба във Врачанския балкан.