Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.11.2016
Представиха фотоизложба и сборник за 100-годишнината от Първата световна война и Добричката епопея

Представиха фотоизложба и сборник за 100-годишнината от Първата световна война и Добричката епопея

  Фотоизложба „Славната Бдинска дивизия свещени и паметни места по бойния път на Бдинци през Първата световна война 1915-1918 г.“ и сборник „100 години от участието на врачанци в Първата световна война и Добричката епопея“ бяха представени днес /23.11.2016 г./ във Враца.
  Кметът на Общината Калин Каменов бе официален гост на откриването на гостуващата изложба и представянето на сборника на Регионална библиотека „Христо Ботев“. „Почтен народ е онзи, който помни и величае своите герои. Поздравявам организаторите на изложбата, защото смятам, че чрез фотосите можем да се докоснем до великите събития от преди 100 години, свързани с Първата световна война и с Добричката епопея“, заяви кметът на Община Враца. В приветствието си той изрази надежда, че експозицията от фотографии ще бъде посетена от повече ученици и граждани. „За да може споменът за великия подвиг да се предава и никой да не бъде забравен“, добави Калин Каменов.
    Фотоизложбата е съвместна инициатива на Държавен архив – Враца и Държавен архив – Видин и ще гостува във Враца в продължения на месец. След откриването директорът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска и краеведът от институцията представиха и сборника „100 години от участието на врачанци в Първата световна война и Добричката епопея“, чието издаване бе финансирано със средства от Фонд „Култура“ към Общински съвет – Враца.
  Официални гости на мероприятието бяха още областният управител Малина Николова и нейните заместници Ирина Иванова и Мирослав Комитски, командирът на батальон 54 990 подполк. Георги Крайнов, директори на културни и образователни институции, учители и граждани.

   Специален поздрав към всички гости поднесоха малките възпитаници на  Детска градина „Звездица“ – Враца.