Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.11.2016
Калин Каменов откри дейностите по строителство на 5-ия блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност

Калин Каменов откри дейностите по строителство на 5-ия блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност

„Днес, откриваме строителните дейности на 5-ия блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След 100 дни, какъвто е срокът за изпълнение на обекта, вашият блок ще изглежда по различен начин. Надявам се, бързо и в срок да бъде санирана сградата, с което да дадем пример и на вашите съседи, за да се включат и те в Програмата за енергийна ефективност, която в момента придобива изключителна популярност във Враца. Градът се нарежда на едно от първите места по брой сключени договори между Община Враца и Сдружения на собственици.  Почти 100 са договорите за саниране на сгради. Следващата година ни очаква много строителство във Враца, много санирани блокове и се надявам с бързото и качествено строителство да привлечем повече врачани, който да се включат в Програма.“-каза кметът на Община Враца Калин Каменов при откриването на строителната площадка на блок в града, които се намира на бул. „Втори юни“ №70. Той допълни още, че екипът на Община Враца работи много ефективно и в бързи срокове се попълват и подават документи на Сдруженията.

На откриването присъстваха председателят на Сдружението на собствениците на бул. „Втори юни“№70 Атанас Ангелов, живущи в сградата, както и представители на фирмата, която спечели обществената поръчка и ще извършва строително-монтажните работи ДЗЗД „ЕНЕРДЖИ ЕФЕКТ”.

 

„Ние от  Сдружението ще се постараем бързо, качествено и в срок да се завърши блокът. Нека да бъдем търпеливи и да се разбираме, за да могат да се случат нещата, както са предвидени“, каза пред присъстващите Илиан Цветков, представител на фирмата-строител.

Стойността на сключения договор за строително-ремонтни дейности на блока на бул. „Втори юни“ №70 е 643 312, 84 лв., с включен ДДС. Срокът за изпълнение е 100 календарни дни. Строителен надзор ще се изпълнява от „КОДАС КОНСУЛТИНГ” ЕООД, а Инвеститорския контрол от „ИНСТИТУТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ” ООД.