Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.09.2016
Кметът на Община Враца Калин Каменов пожела „На добър час“ на студентите от филиал „Проф. д-р Иван Митев” към Медицински университет - София

Кметът на Община Враца Калин Каменов пожела „На добър час“ на студентите от филиал „Проф. д-р Иван Митев” към Медицински университет - София

600 са студентите във врачанския филиал „Проф. д-р Иван Митев” към Медицински университет - София, които се събраха днес на откриването на новата академична година.  „Пожелавам успешна и ползотворна учебна година и да се представяте отлично, както в учебния процес така и в практическите занимания“, каза в приветствието си директорът на филиала проф. Пенка Маринова. Тя добави, че на 100 % от завършилите висшето учебно заведение се реализират след това на пазара на труда. Проф. Маринова уточни, че до края на годината ще бъде завършен и ремонтът на новата сграда на филиала, която се намира в бившия химически техникум и там ще бъде преместена и учебната база.

„Искам да ви поздравя с новата академична година и да Ви пожелая успех. Ако искате да сте професионалисти, трябва винаги да пречупвате наученото през сърцето, защото здравен или социален работник може да бъде само онзи, който обича и уважава хората. За Вас най-ценни ще бъдат благодарността и обичта на хората, които ще ви гледат в очите, заради това, което сте направили за тях“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов се обърна към присъстващите.

Той добави, че  специалността „Трудотерапия“ се изучава концентрирано и само тук във Враца. „Тепърва в България предстои създаването на стотици социални предприятия, в които много от Вас ще работят и  преподават на нуждаещите, да са смислени хора и да имат самочувствие чрез това, което вие сте ги научили. Ще ви бъде трудно, но това, което ще ви дадат вашите преподаватели е безценно и е за цял живот- хлябът в ръцете и уважение. Здравната и социална сфера се нуждае от сърцати хора и аз съм сигурен, че Вие сте такива. Пожелавам Ви никога да не се отказвате! На добър час!“, допълни още в приветствието си Калин Каменов.

За успешно начало на новата академична година бе отслужен водосвет.