Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.09.2016
Община Враца се включва в Европейската седмица на спорта

За втора поредна година Община Враца ще се включи в Европейската седмица на спорта. Инициaтивaтa e пoд мoтoтo “#BeActive” и се осъществява в пapтньopcтвo c Миниcтepcтвo нa младежта и cпopтa.

Начало на мероприятията ще бъде дадено на 11 септември /неделя/ от 10.00 ч. на стадион „Христо Ботев“. Официален гост ще бъде съветникът на министъра на младежта и спорта Валентин Заяков.

Проявите, част от Европейската седмица на спорта във Враца, включват състезания по стрийтбол, плажен волейбол, петанк и турнир по футбол.

 7 тима ще се включат в надпреварата по стрийтбол, която ще се проведе пред централния вход на стадион „Христо Ботев“. 4 женски отбора ще премерят сили в състезание по плажен волейбол. Спортната проява ще домакинства теренът в открития плувен басейн. Състезанието по петанк ще се проведе на игрището зад покрития басейн във Враца. В него ще се включат 8 тима, любители на френския спорт.

Кулминация на спортните прояви ще бъде турнирът по футбол на малките футболисти от „Ботев“ Враца, родени през 2005, 2006 и 2007 г. Спортното събитие ще се проведе на централния терен на стадион „Христо Ботев“ в града.