Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.03.2016
Калин Каменов: Северозападът предлага на предприемачите възможности за бизнес

Калин Каменов: Северозападът предлага на предприемачите възможности за бизнес

            Кметът на Община Враца Калин Каменов откри Лидерски форум „Рестарт за Северозапада: Сътрудничество, регионален маркетинг и лични истории на успеха”, организиран от Института за регионални и международни изследвания (ИРМИ) и Фондация Америка за България днес във Вършец.  В своето изказване Каменов подчерта, че Северозападният регион предлага много възможности за бизнес и предприемачество. „Фактът, че оперативните програми също подкрепят бизнеса показва, че акцент има, въпросът е как ще се възползваме от него”, коментира още Калин Каменов. Той заяви, че човешкият капитал е от изключително значение за развитието на региона, а като възможности в тази посока посочи новите модели на преподаване и акцента върху дуалната форма на обучение, образованието в сферата на компютрите и програмирането. 

„Трябва да мотивираме младите хора да бъдат активни, да правят проекти, да участват в неправителствени огранизации. Много от тях остават в градовете, където получават своето висше образование, но добрите примери, които остават тук, трябва да бъдат показвани по-често”, коментира още кметът на Община Враца.

На събитието присъстваха още евродепутатът Владимир Уручев, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството  Иван Аспарухов, кметът на Община Монтана Златко Живков, председателят на ИРМИ Огнян Минчев, експерти и представители на институции от Северозападния регион.

В обръщението си към присъстващите евродепутатът Владимир Уручев посочи като основни възможности за развитие на региона инвестициите в човешкия капитал, както и новите технологии и иновациите, като алтернатива на тежката индустрия.