Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.02.2016
Калин Каменов: Важно е учебният материал да се преподава по интересен, атрактивен и достъпен за учениците начин

Калин Каменов: Важно е учебният материал да се преподава по интересен, атрактивен и достъпен за учениците начин

                „Важно е учебният материал да се преподава по интересен, атрактивен и достъпен за учениците начин”. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов по време на работна среща за обсъждане на проектите на нови учебни програми за учениците от II, VI И VIII клас. Дискусията се проведе в СОУ „Христо Ботев”, гр. Враца, като в нея взеха участие още зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, директорът на Регионалния инспекторат по образованието-Враца Галина Евденова, експерти и учители.

В своето изказване Калин Каменов подчерта още значението на връзката между учители и родители за възпитанието на децата. По отношение на начина на преподаване на учебния материал той допълни, че учебният час не бива да се провежда само в класната стая, а може да бъде пренесен навън, на конкретното историческо място, така че информацията да бъде поднесена по интересен и интерактивен начин. В заключение кметът на Община Враца Калин Каменов призова учителите да толерират не мълчанието на учениците, а тяхната активност и гражданска позиция.

  

Провелата се днес работната среща има за цел обсъждане на проектите за нови учебни програми по български език и литература и история и цивилизация, както и на очакваните резултати от общата работа на експертите и учителите в разработването им.