Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.02.2016
Община Враца представя Рогозенското съкровище по време на втория ден от участието си на “Ваканция и СПА Експо - 2016”

Община Враца представя Рогозенското съкровище по време на втория ден от участието си на “Ваканция и СПА Експо - 2016”

Община Враца представя Рогозенското съкровище по време на втория ден от участието си на “Ваканция и СПА Експо - 2016”. В рамките на днешния ден от международното изложение Община Враца акцентира върху 30-годишнината от откриването на втората част от Рогозенското съкровище. Археологът и временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски представи интересни факти за една от най-големите находки на века за България по отношение на тракийската древност. Голям интерес сред постителите предизвикаха изложените на щанда копия на предмети от Рогозенското съкровище.

Народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев посетиха щанда на Община Враца днес. Депутатите присъстваха на артистични реконструкции на древни ритуали с теми от „Царя - Жрец на виното“ и „Тракийска принцеса”, изпълнени от Сдружение „Темп-Арт“- театрална група „ТЕМП“ с режисьор Георги Врабчев, след което опитаха вино от фиала и ритон, както и специално приготвения хляб от лимец.

По време на третия ден от международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо – 2016” на щанда на Община Враца ще бъдат представени и поднесени вкусни традиционни гозби, приготвени от самодейци от читалище „Пробуда” в с. Згоригад.