Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.02.2016
Община Враца ще вземе участие в най-голямата международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо - 2016“

За девета година Община Враца ще участва със свой щанд в най-голямата международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо - 2016“, която ще се проведе от 11 до 13 февруари в „Интер експо център” в гр.София. Тази година мотото на представянето е „От древните корени към модерното настояще“.

Акцентът във врачанското участие са три знакови юбилейни годишнини за града. Визията и дизайнът на щанда са посветени на 140 години от гибелта на Христо Ботев и неговата чета, 70 години от провеждането на Националния туристически поход „Козлодуй-Околчица“ и 30 години от откриването на втората част от Рогозенското съкровище.

В първия ден на изложението от врачанския щанд ще бъде даден старт на националната инициатива за интерактивни уроци по родолюбие за Христо Ботев и Захари Стоянов. Посетителите на щанда на Община Враца ще бъдат посрещани от учителя и актьор Филип Филипов, който ще бъде облечен като великия революционер и ще пресъздаде неговия образ. Младият режисьор Искрен Красимиров ще представи филмите за Ботев „От Голгота към свобода“ и „100 000 крачки с Ботев“.

Акцентът на втория ден на врачанския щанд ще бъде 30-годишнината от откриването на втората част от Рогозенското съкровище. Археологът и временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски ще изнесе интересни факти и данни за една от най-големите находки на века за България по отношение на тракийската древност.

Артистични реконструкции на древни ритуали с теми от „Царя - Жрец на виното“ и „Тракийска принцеса“, изпълнени от Сдружение „Темп-Арт“- театрална група „ТЕМП“ с режисьор Георги Врабчев, са част от проявите, с които Община Враца ще посреща гостите на своя щанд.

По атрактивен начин аниматори от Общинско предприятие „Спорт и туризъм“ и представители от Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ ще представят възможности за приключенски, планински и еко туризъм във Врачанския Балкан и Развлекателен парк „Леденика“.