Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.09.2015
Връчиха приз „Кмет на годината” на Николай Иванов

Връчиха приз „Кмет на годината” на Николай Иванов

Николай Иванов получи приза „Кмет на годината” в категорията „Иновации, наука и образование”. Врачанският кмет бе удостоен с престижното отличие на бляскава церемония в хотел „Маринела” в София. Наградите „Кмет на годината” се присъждат за трета поредна година от портала на българските общини kmeta.bg и Информационна агенция „Фокус”. Призът в тази категория бе връчен от изпълнителния директор на „Телелинк” Цветан Мутафчиев.
„Тази награда е едно изключително признание, защото другото име на категорията, в която Община Враца я получава, е инвестиции в бъдещето.  Тя е признание за огромно усилие на цялата ни общност да утвърдим Враца като център на знанието и науката. Приемам наградата в името на всички преподаватели, ученици и студенти, хора на знанието, с чувство на голяма отговорност, защото те са кръстоносците на новото време. Те са хората, които ще ни поведат към едно бъдещо общество, в което думите морал и отговорност, чест и доблест, наистина ще имат смисъл и истинско значение” – каза след церемонията кметът Николай Иванов. 
Кметовете от цялата страна се състезаваха в 12 категории, като във всяка от тях имаше призьори за малка община с до 20 000 жители, за средна община – от 20 000 до 50 000 жители и за голяма община – над 50 000. Наградата в категорията „Иновации, наука и образование” е за кметове, за които в последната година приоритет са били детските градини, училищата и университетите. Тази година за първи път бяха връчени две нови награди „Кмет на България” и „Кмет на Европа”. Победителите в тези категории бяха избрани от експертна комисия, в която влизат представители на научни, стопански и обществени институции. За всички останали категории гласуването бе в специална интернет платформа, в която своя вот дадоха над 460 000 души.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”