Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.06.2015
Грандиозно откриване на новия парк във Враца

Грандиозно откриване на новия парк във Враца

В неповторимо преживяване се превърна откриването на новоизградения парк в жк “Дъбника” във Враца. За празничната церемония се събраха няколко хиляди врачани и гости от съседни населени места. Откриването стана на сцената на новия открит амфитеатър. Петстотинте места в него обаче бяха малко, за да поберат хората, дошли за откриването и те изпълниха целия парк, който е 30 декара. “Това е една наистина специална вечер, защото от този момент това прекрасно място е ваше. Нека да идваме тук с настроение, да го ползваме със здраве, да му се радваме, но и  да го пазим. Искам да благодаря на хората, които го построиха  - на архитект Веселин Рангелов – проектантът на парка, на инж. Георги Петров от “Синкоинженеринг”, който изпълняваше строителния надзор, на златните ръце на врачанските строители от “Ситистрой 2000” и от “Строителна компания”. Искам да благодаря и на екипа от Община Враца, който изстрада този проект – инж. Красимира Георгиева, Теодора Иванова, инж. Емилия Беличовска, Ирена Статкова, Валя Христова и Полина Кръстева. Благодаря ви! Преди четири месеца на един хубав празник един сърдит малчуган ми се скара, че тук вече не може да преминава по своята пътечка. Всички си спомняме какво място беше това. Сега вече има много пътечки и дано те са пътечки към добротата. И вече е време все по-често да казваме: “Аз обичам града си!” и “Аз обичам Враца!”. Честито и благодаря, че сте тук!” – каза при откриването кметът инж. Николай Иванов. Сред официалните лица бяха също депутатите инж. Петя Аврамова и Красимир Богданов и областният управител Малина Николова.
Празничният концерт започна с изпълнение на балет “Вива”. След тях на сцената със символична наздравица излезе трио “Тенорите”, които изпълниха класически произведения и любими популярни песни. Чар и грация внесоха младите танцьори от клуба по спортни танци “Харизма”. Незабравими български хитове звучаха в изпълнението на дуета “Червено и черно”. Много аплодисменти имаше и за квартет “Интро”. Повече от два часа продължи празника, в който безспорен акцент бяха пеещите фонтани, които “танцуваха” в унисон с 10 класически и модерни хитове. Водното шоу бе съпроводено и със светлинни ефекти. Празникът завърши с пищна заря, чиито огнени хризантеми покриха небето над парка. Накрая всички станаха на крака и запяха заедно “Моя страна, моя България”.
Новият парк е уникален по рода си. Той е изграден по проекта “Враца – привлекателно място за живеене” и е на стойност 3 606 347 лева. Собственият принос на Община Враца е над 1 400 000 лева. В парка са изградени нови пешеходни алеи, открита амфитеатрална сцена с оборудвани гримьорни, репетиционна зала, тоалетни и кафе сладкарница. Обособени за множество зелени площи, в които са засадени над 3 000 дървета, а също храсти и цветя. Предвидена е възможност за изложби на открито. Помислено е и за най-малките врачани с изграждането на детски площадки за различни възрастови групи, както и фитнес на открито. Има зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване. В парка е обособен паркинг за автомобили с 68 паркоместа. За цялата територия е осигурено осветление и видеонаблюдение.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”