Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.05.2015
Общината приканва врачани да се включат в пролетното почистване

Община Враца и тази година приканва врачани и жителите на общината да се включат активно в пролетното почистване. Почистването ще бъде на 16 май, като началото е в 9.30 ч. „В различни точки на града ще бъдат организирани над 20 пункта за раздаването на чували и ръкавици, които всички желаещи да се включат в кампанията, могат да получат безплатно. Днес на сайта на общината ще бъдат публикувани местата, които, според Община Враца, имат нужда от почистване. Гражданите могат да организират и почистване на други замърсени терени, стига преди това да ги заявят в Община Враца, за да може да се организира извозването на събрана смет” – каза кметът инж. Николай Иванов. Събраната смет от почистването на междублоковите пространства трябва да се събира до контейнерите за битовите отпадъци. За най-иницативните са предвидени награди. Трудът им ще бъде възнаграден и с безплатно облагородяване на района от Общината.

         В същия ден, 16 май, гражданите ще могат да изхвърлят и своето излязло от употреба електронно и електрическо оборудване, както и негодни за употреба батерии и акумулатори. Те трябва да се поставят до цветните контейнери за боклук, откъдето ще бъда извозвани от фирмата „Грийнтех”, с която Община Враца има сключен договор. На тази дата ще е отворена и базата на „Ровотелстил”  на ул. „Хр. Смирненски” № 7 във Враца за приемане на същото оборудване.

         Категорично се забранява рязането на дървета без предварително получено разрешение от Общината.

         Телефоните, на които гражданите могат да се обаждат, за да поискат извозване на големи количества събрани отпадъци са 092/62-30-00, 092/62-22-61 и 0882/21-76-22.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”