Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.04.2015
ОБЩИНА ВРАЦА СПЕЧЕЛИ 6 ДЕЛА В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ВРАЦА СРЕЩУ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПРОЕКТА ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Административният съд във Враца отмени  шест решения на магистратите от Районния съд, с които бяха отменени наказателни постановления на обща стойност 3 600 лева към „Понсстройинженеринг” ЕАД - изпълнител на проекта за водния цикъл и върна казуса за повторно разглеждане в Районния съд, но от друг негов състав. Постановеното от административните съдии не подлежи на обжалване.

Спорът между Община Враца и „Понсстройинженеринг” ЕАД е заради некачествено възстановяване на засегнати терени от строително-монтажни работи при изпълнение на дейностите по проекта. Фирмата обжалва санкциите, наложени с наказателни постановления от кмета инж. Николай Иванов, които бяха издадени след проверки на общински служители.

Към този момент във Врачанския административен съд има още 8 висящи дела, които чакат решение от магистратите по подобни спорове между местната управа и изпълнители по проекта за водния цикъл.

Днес /3 април/ пък Районният съд като първа инстанция потвърди още едно наказателно производство, съгласно което „Понсстройинженеринг” ЕАД  ще плаща санкции заради нередности по завършване на обекта си.

Делата, които местната управа води с фирмите-изпълнители на проекта за водния цикъл се основават на нарушения на Наредбата за организацията  и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца и на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на общината. Според изискванията на наредбите, след приключване на строително-ремонтни дейности, засегнатите терени трябва да бъдат възстановени качествено и в нормативно определения срок .

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”