Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.01.2015
Извеждат от експлоатация два язовира в община Враца

            Два язовира в община Враца ще бъдат временно изведени от експолатация. Мярката е за водоемите „Сухия скът” и „Девене”, чиито съоръжения са в тежко състоние. Разпореждането за извеждането им от експлоатация е на Министерството на околната среда и водите и процедурата вече е стартирана от Община Враца. Това съобщи днес зам.-кметът инж. Николай Йорданов на среща с кметовете от селата в региона. На редовното месечно заседание бе обсъдено състоянието на язовирите, реките и речните корита в общината. По време на дискусията стана ясно, че в почти всички села е необходима техника, за да се почистят речните корита, да им се направи разширение или дооформяне. Непочистени речни корита има и извън селата Оходен, Лиляче и Голямо Пещене, за които кметовете са подали сигнали в областна администрация.

         Поддържането на уличната мрежа през зимния период бе следващата обсъждана тема. Главният счетоводител на Община Враца Петър Петров даде разяснения за отчетността при разплащането на извършените услуги по снегопочистването.

         Специално внимание бе обърнато на социалната услуга „здравна консултация” по проект „СТИМУЛ”, която се предлага за деца от 0 до 7 години вече и в селата от региона. Услугата включва безплатни здравни профилактични и стоматологични прегледи по селата, поясни Емилия Николаева, ръководител на проекта. Мобилен екип ще стигне до малчуганите от социално слаби семейства в по-големите населени места от общината. Първите прегледи са направени днес в селата Тишевица и Върбица.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”