Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.01.2015
Зам.-министър Каменов провери ремонта на стадиона във Враца

Зам.-министър Каменов провери ремонта на стадиона във Враца

            На какъв етап са строително-ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” във Враца провери днес на място зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов. В срещата, освен изпълнителите на обекта, участваха също зам.-кметовете инж. Николай Йорданов и инж. Красимира Георгиева. До момента е готова дренажната система на целия терен, поставена е автоматична поливна система и е посята тревна настилка. Втори семенен посев ще се направи през пролетта. В секторите Б 1 и Г 1 на стадиона са разрушени старите трибуни и на тяхно място се изграждат нови. В момента се работи по стоманено-бетоновите конструкции, върху които ще бъдат монтирани доставените вече близо 2 000 седалки.

Извършва се основен ремонт на административната сграда. Завършена е хидроизолацията на покрива, външната топлоизолация и частичната подмяна на дограмата. В сграда се прави подмяна на В и К и електроинсталация, изпълняват се нови подови настилки. Приключило е боядисването и доставката на необходимото оборудване за стаите. Извършен е цялостен ремонт на баните, съблекалните, сауните и санитарните възли.

 

         „Задоволен съм от това, което виждам. Хубавото е, че в това студено време фирмата продължава да работи и вън и вътре в стадиона. Надявам се много скоро, в новия сезон, „Ботев” Враца да играе мачовете си на едно от най-хубавите спортни съоръжения в страната. Все още не са осигурени средствата за втория етап от ремонта на стадиона във Враца. Те не са никак малко. В цялата страна има нужда от подкрепа за реновиране и изграждане на спортни съоръжения, а ние, като министерство трябва да гледаме за всички. Така че поетапно ще се преценява къде и как ще се подкрепя. Това не означава, че този проект ще остане на такъв етап. С екипа на Община Враца ще мислим за варианти за последващите етапи, за да стане в завършен вид проекта. Сигурен съм, че е въпрос на време това да се случи. Трябва да седнем и да го планираме така че да намерим необходимите средства. Най-малкото, на първо време, за пистата” – каза след срещата министър Каменов.

         Първият етап от ремонта на стадион „Христо Ботев” се очаква да приключи в края на февруари. В обновяването му са вложени над 2 милиона лева от Министерството на младежта и спорта.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”