Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.10.2014
Община Враца награди победителите в „Ученически игри 2013 - 2014”

            Тридесет отбора от община Враца днес получиха награди за успехите си в „Ученически игри 2013 – 2014”. Наградените са победители в общинския етап на игрите. Те се състезаваха в три възрастови групи от двата пола, в осем вида спорт – волейбол, баскетбол, бадминтон, лека атлетика, тенис на маса, футбол, шахмат и хандбал. Отличените получиха спортна екипировка на известната фирма „Асикс”, осигурени от Община Враца.

Церемонията бе открита от зам.-кмета Красимир Богданов, който пожела на спортистите нови, по-високи постижения. Домакин на проявата бе спортната зала на ПМГ „Акад. Иван Ценов”.

         За поредна година в комплексното класиране на първо място са отборите на ПМГ, които събраха 164 точки. Математиците доминираха изцяло във футбола и баскетбола. Два отбора от гимназията се класираха и за финалите на „Ученически игри 2013 – 2014” – в леката атлетика и във волейбола. В индивидуалните състезания Симона Герова завоюва златен медал в дисциплината „скок дължина”. Второто място в комплексното класиране спечелиха учениците от СОУ „Хр. Ботев” със 74 точки, следвани от ЕГ „Йоан Екзарх” – с 64 точки. Успех за Община Враца донесе и отборът по бадминтон - момчета от с. Тишевица, който се класира за финалите.

         С футболни срещи от 13 октомври стартира новият сезон на Ученическите игри.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”