Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.10.2014
15-то издание на фестивала „Мара Врачанка”

      Община Враца ще бъде домакин на XV-тия празник на старата градска песен „Мара Врачанка”. Любовта към старата градска песен отново ще събере млади и възрастни певци от цялата страна. Своето участие вече са заявили над 500 изпълнители. За първи път тази година фестивалът ще е в два дни. В петък – 17 октомври – от 18 ч. в градската концертна зала е гала концертът на наградените от предишните издания на празника. В гала- концерта ще се представят групи и индивидуални изпълнители от Враца, София, Дупница, Козлодуй, Мездра, с. Игнатица, с. Завет, Бургаско и Лом. На гала-концерта ще бъде представено за първи път и  изпълнение на песента „Мара Врачанка” в съпровод на духов оркестър.Песента ще се изпълнява от Юри Крумов.Специален поздрав към участниците ще поднесе Бони Милчева - певица и водеща на предаване за стари градски песни „Ако зажалиш”.

    Конкурсната програма на празника ще се проведе на 18 октомври от 10:30 ч. отново в концертната зала на Община Враца. За участие са се записали 39 групи, 7 дуета, 1 квартет и 9 индивидуални изпълнители. Публиката ще може да види 14 нови групи и индивидуални изпълнители от Плевен, Габрово, Севлиево, Дебелец, Тотлебен, Сухиндол, Лясковец, Полски Тръмбеш, Етрополе.
След приключване на конкурсната програма рецитал ще изнесе Мария Петрова - утвърдена певица на стари градски песни. Жури на празника традиционно ще бъдат Бони Милчева, Томислав Аспарухов и Димитър Панов. По повод  XV-тия празник е издадена и специална дипляна, която ще получат всички изпълнители и публиката.Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”