Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
01.09.2014
Алпинисти от цял свят пристигат във Враца

От 15 до 19 септември Враца ще бъде домакин на Световния алпийски събор „Petzl rock trip 2014”. „До момента заявки са подали 178 души, но се очаква в града ни да пристигнат между 300 и 500 алпинисти от цял свят, като в групата ще са и световно известни катерачи. Официалните гости са 34, което включва организаторите от „Petzl”, алпинисти и журналисти” – обяви кметът инж. Николай Иванов. Палатковият лагер, караваните и автомобилите ще бъдат разположени в началото на с. Згориград на специално определени за това места. Програмата, освен катерене, включва и традиционна вечер с музикална програма и характерни за региона сувенири и ястия.
През миналата година катерачното турне бе в Китай, а тази година организаторите са избрали едни от най-добрите скални масиви за катерене в Югоизточна Европа. Съборът започва на 10 семптември в Румъния и ще продължи 38 дни, като пет от тях ще са във Враца. След това турнето ще продължи в Карлуково и Рила планина, Македония, Гърция и Турция.
Събитието ще бъде отразено от екипи на телевизиите „Discovery” и „National Geographic”.
„Организатори на събитието сме ние от Община Враца и Дирекцията на ПП „Врачански Балкан”, на които благодаря за ангажираността. Това ще е едно изключително мащабно мероприятие, което ще популяризира Враца не само сред катерачите, но и в цял свят сред зрителите на двете големи телевизии, чиито екипи ще са тук” – допълни кметът на Враца.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”