Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.07.2014
Холсим (България) АД ще зарадва децата на гр.Враца с нова детска площадка

Холсим (България) АД ще зарадва децата на гр.Враца с нова детска площадка

Бели извор, 15 юли 2014 г. – Това лято, в съзвучие с дълготрайните си ангажименти за социално-отговорен бизнес, Холсим стартира инициатива в отговор на реална обществена потребност – необходимостта от повече съвременни и отговарящи на всички изисквания места за игра в централната градска част.

 

Детската площадка, която Холсим ще дари на Община Враца, ще бъде изградена в непосредствена близост до сградата на общината, в градинката до Градската концертна зала. Зоната е пешеходна, със зелени площи, което прави изборът на място много подходящ.

 

При изработването на проекта са спазени всички изисквания на нормативите за устройство на територията и наредбата за устройство и безопасност на площадките за игра. Бъдещата площадка ще заеме площ от 110 кв. м. и ще бъде оградена с цветна дървена ограда с височина 1 м. Проектът предвижда във вътрешността на площадката да бъдат изградени комбинирано детско съоръжение, люлка, клатушка, въртележка, пясъчник. Площадката ще бъде постлана с ударопоглъщаща настилка, осигуряваща безопасност за децата, в която ще бъде оформена зона за игра на дама.

 

Съоръженията са предвидени за деца във възрастовата група от 3 до 12 години; три от тях са достъпни и за деца с увреждания. Предвидени са също пейки и кошчета за отпадъци.

 

Строежът на бетоновите фундаменти е поверен на фирма “Иванов-53”, а съоръженията и настилката ще бъдат доставени и монтирани от фирма “Импресия 99”, придружени от съответните сертификати. Очаква се площадката да бъде готова в края на месец август.

 

Летният подарък на Холсим за децата на Враца отразява стремежа на компанията да бъде активен корпоративен гражданин на обществото, да подкрепя каузи с обществена значимост и да съдейства за инфраструктурното развитие на местната община – дейност, тясно свързана с основния бизнес на компанията.