Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.03.2014
Кметът: „Започваме с асфалтирането възможно най-скоро”

         Две обществени поръчки, свързани с асфалтирането на улиците във Враца, е обявила общинската администрация. Едната е за текущ ремонт на улиците в града и основен и текущ ремонт на общинската пътна мрежа. Тази поръчка е на стойност 585 900 лева, финанансирането по нея е от общинския бюджет и оферти по нея ще се приемат до 7 април. Другата обществена поръчка е за дългоочаквания основен ремонт на улици и булеварди във Враца. Стойността й е 6 930 000 лева, като финансирането бе спечелено с проект на Общината от държавния фонд за растеж и устойчиво развитие на регионите. „Стремим се да започнем максимално бързо асфалтирането на улиците. Имаме достатъчно осигурени средства. Има заложени средства и за възстановяване на прокопаните участъци в проекта за водния цикъл. Въпрос на време и организация е асфалтирането да стартира максимално бързо. Ще се постараем след като това стане да измием достатъчно добре, така че да намалим и запрашеността на въздуха”  - коментира кметът инж. Николай Иванов.

Обществената поръчка за цялостното преасфалтиране е разделена на две обособени позиции – основен ремонт на улици в жк „Дъбника” и жк „Металург” и основен ремонт на улици и булеварди в централна градска част. „В условията поставихме и изискване един участник да не може да кандидатства по двете позици, с идеята работата по двата лота да върви едновременно” – поясни инж. Иванов. Оферти по нея ще могат да се подават до 16 часа на 24 април.

         В четвъртък предстои среща между кмета на Враца и изпълнителите на строителните дейности по интергрирания проект за воден цикъл. Разговорите ще са за подготовката и започването на предстоящото полагане на асфалт по разкопаните участъци по трасетата на положените водопровод и канализация. Към момента в района няма работеща асфалтова база, очаква се обаче тази година базите да започнат работа по-рано поради мащабните пътни проекти в региона.

         От тази седмица, по разпореждане на кмета, комуналното дружество „БКС” и работниците от програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост” ще започнат почистването на ригулите по пътищата, метенето и миенето на Враца.

 

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”