Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.02.2014
Инвеститори от Турция проявяват интерес към Враца

         Депутатът инж. Тотю Младенов и кметът на Враца инж. Николай Иванов участваха в работна среща с представители на бизнеса в гр. Бурса, Турция. Визитата е продължение на проведени преди няколко месеца разговори между инж. Тотю Младенов, инж. Николай Иванов и Фикрет Инджи. На нея турският бизнесмен, който е собственик на „Алкомет” – Шумен и член на бизнес сдружението „Балкансиад”, е заявил интереса на неговите колеги  към инвестиции в Северозападна България, включително във Враца. Специалният интерес на инвеститора към нашия град е предизвикан и от познанството му с депутата Младенов.

В срещата в Бурса са взели участие представители на бизнеса в различни сфери на икономиката на Турция. От българска страна, освен представителите на Враца, са се включили областните управители на Шумен, Търговище, Разград и Русе, и председателят на общинския съвет в Русе. Четирите града участват в Североизточната българо-турска стопанска камара, към която турските бизнесмени също проявяват интерес за сътрудничество.

„Проведохме разговори за възможностите за инвестиции в областта на текстилното производство и изработването на технически елементи за автомобилостроенето. Това са едни съвсем първоначални разговори, предстоят срещи. Договорихме се, че по време на пловдивския панаир, през септември тази година, в един от дните на изложението група от турски бизнесмени ще пристигне във Враца за среща с техни колеги и представители на Търговско-промишлената палата и Стопанска камара” – каза инж. Тотю Младенов.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”