Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.01.2014
Враца ще кандидатства с четири проекта по „Красива България”

         Община Враца е готова с предложенията, с които ще кандидатства по проекта „Красива България” през тази година - това съобщи днес кметът инж. Николай Иванов. Предвиден е ремонт на детски и спортни площадки в жк „Самуил”, което включва обновяване на паркова зона,  ремонт и оборудване на детски площадки, реконструкция и оборудване на игрище за мини-футбол с изкуствена трева, игрище за баскетбол и обособяване на зона за тенис на маса.

Проектът е на обща стойност 168 421 лв., като от тях съфинансирането от Община Враца ще е над 84 000 лева. Вторият проект е за изграждането на

многофункционална зала с приемни и помощни помещения в с. Власатица. Проектната стойност на този обект е126 315 лв., а средствата, с които Община Враца ще съфинансира са 63 157 лв. С финансиране по проекта „Красива България” ще се потърсят средства и за ремонта на детска площадка в кв.72, ул. „Борис Коцев” във Враца. Освен ремонтът и цялостното оборудване на площадката, е предвиден монтаж на нови пейки, обновяване на парковото пространство и ново осветление. Проектът е на стойност почти 38 000 лева, като от тях Общината ще съфинансира с 18 947 лв. Четвъртият проект, с който Община Враца ще кандидатства, е за изграждане и оборудване на детска площадка в жк „Подбалканска”.  Към площадката е предвиден и достъп от двете сграни по пешеходки алеи. Стойност на проекта е 45 263 лв., а съфинасирането от Община Враца – 22 631 лв.

  

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”