Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.10.2012
Кметове обсъдиха договарянето на зимното снегопочистване

         Предстоящото договаряне на кметствата с фирми, които да извършват снегопочистването в населените места, бе обсъдено днес на традиционната месечна среща на кметовете от община Враца. Фирмата, която ще чисти общинската пътна мрежа, освен града, ще поеме и почистването на 20 % от улиците в селата. В повечето случаи това са главните улици, по които се движи общественият транспорт. Останалата част от уличната мрежа в селата ще бъде обект на договоряне с други фирми, което е ангажимент на кметовете на кметства. Общинската управа предостави на кметовете проекти на договорите и на актовете, с които ще се отчита снегопочистването. От тази година ще бъде премахната практиката за зимното почистване на улиците да се плаща на час, стана ясно на срещата. Заплащането ще бъде за свършена работа, като ще се отчитат почистените километри пътна мрежа.

         По-доброто стопанисване на общинските земи бе втората тема, която дискутираха кметовете. „Искаме да бъдат идентифицирани арендаторите, които ползват общинска земя без правно основание. Първоначално от тях ще поискаме да плащат обезщетение, а след това, ако имат желание да продължат да ползват общинската земя, ще могат да минат през тръжни процедури” – поясни идеята кметът на Враца инж. Николай Иванов.

         В края на срещата единствената жена-кмет в общината Невена Цекова поднесе на инж. Николай Иванов картина, изобразяваща прохода Вратцата и цвете. Подаръкът бе от името на всички кметове, а поводът бе отминалият рожден ден на кмета на Враца.

 

 

                                                                  Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”