Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.10.2012
Фестивал на ученето през целия живот ще се проведе във Враца

         На 30 октомври във Враца ще се проведе фестивал на ученето през целия живот. Инициатор на събитието е Регионалния инспекторат по образованието, а Община Враца е основен партньор. Във времето между 10 и 17 часа на различни места в града ще има семинари, демонстрации, уъркшопове, лекции, концерти, работилници, ателиета и излети. Участие в тях ще вземат ученици от всички врачански училища.

Първата инициатива се нарича „Ние, врачаните” и представлява обучение, което ще се проведе, докато децата се разхождат по наследствената екопътека във Врачанския балкан. В 10 ч. в Младежкия дом ще бъде открита Панорама на свободното време. Институции, училища и неправителствени организации ще представят възможностите за неформално образование в свободното време.  Интересна е и инициативата „И баба може”, чийно домакин ще е  Регионалната библиотека „Христо Ботев”. Там образователният процес ще е от внучета към баби и дядовци. Малчуганите от подготвителните групи ще показват на възрастните как да си направят профил в социална мрежа и да работят с интернет. В „Шоуто на професионалистите” ще се включат ученици от трите професионални гимназии във Враца – Професионалната техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров”, Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и Професионалната гимназия „Димитраки Хаджитошин”. В 14 часа на площада пред сградата на Община Враца ще бъдат открити официално шатрите на трите гимназии, в които учениците ще представят какви професионални умения получават при обучението си.

Фестивалът ще завърши с „Изкуство за удоволствие”. Инициативата съчетава концерт на духовия оркестър пред читалище „Развитие”, участие на мажоретен състав  и демонстрация на използването на духови инструменти.

 

 

                                                                  Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”