Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.04.2012
Ромски празник в с. Три кладенци

Ромски празник в с. Три кладенци

Зам.-кметът на Враца Красимир Богданов днес бе гост във филиала на ЦДГ „Щастливо детство” в с. Три кладенци. Поводът бе празник, посветен на Международния ден на ромите – 8 април. В приветствието си той подчерта значимостта на системната и специализирана работа с родителите на децата от етническите малцинства за успешната им ранна интеграция в образователната система. Богданов подари на  детската група комплекти за игра и конструиране. Сред официалните гости на тържеството бяха представителите на общината Маринела Петрова, Ваня Михайлова, Калина Дуранкева и Калин Диков и кметът на с. Три кладенци Коцо Коцев.

Децата и родителите бяха пресъздали на сцената атмосферата в едно ромско семейство, на фона на която представиха елементи от традиционната ромска култура.

Прозвуча и автентична ромска песен в изпълнение на една от майките. Финалното послание  на честването беше оригинално замислено  - под звуците на песента ”Ясен месец” от документалния филм на Адела Пеева „Чия е тази песен?”, всички участници  се хванаха на хоро и станаха съпричастни към призива „Независимо от различията, ние можем да сме заедно.”

 

 

 Даниела Хитова,

 гл. експерт „Връзки с обществеността”