Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.01.2012
Представители на Община Враца и на Атракционен парк „Приказката”

Представители на Община Враца и на Атракционен парк „Приказката”

взеха участие в първия международен панаир Crosstour fair в град Русе от 27 до 29 януари, организиран от Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия Русе.

Проектът „TourNet – Promotion of Cross-border Networking for Development of a Common Bulgarian-Romanian Tourist Product” (Насърчаване на трансгранична мрежа за развитие на общи българо-румънски туристически продукти) е по програма Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013.  Партньори на проекта са Областен съвет – Гюргево Румъния, Асоциация Еврорегион „Данубиус” – Русе и Академия за икономически науки Териториален университетски център – Гюргево Румъния, а общата стойност на проекта е 490 500 евро. 

Проектът TourNet включва изследване потенциала за алтернативен туризъм в цялата трансгранична зона по поречието на река Дунав в България и Румъния.
  

Проектът включва създаването  на луксозен каталог, който  представя региона като привлекателна туристическа дестинация с общ дизайн и обща марка и интернет портал на четири езика - български, румънски, английски и немски - с данни за всички възможности за туризъм, както и възможностите за настаняване, заведения и транспорт. 

По време на брокерското събитие се осъществиха редица срещи с представители на туроператорски фирми от Македония, Сърбия и Румъния. Договорени бяха размяна на визити с цел уточняване на бъдещо сътрудничество и възможност за организиране на рок и мюзик фестивали в двете страни с тенденция да се превърнат в традиционни. Предстои обмен на допълнителна рекламна информация за възможностите за предлагане на специфичен туристически продукт, предназначен за туристи от Япония и Индокитай. Особен интерес за изложителите представляваше атрактивния щанд на „Приказката” и възможностите за екстремен и спортен туризъм. Бяха осъществени редица ползотворни срещи с представителите на  Румъния, Сърбия и Македония. Презентация за възможностите за развитие на културен туризъм и новите археологически разкопки в региона беше представена на изложителите, която ще  бъде качена на сайта на проекта след приключването на форума. 

По време на форума беше обсъдена Дунавската стратегия и възможността община Враца да се включи в един от двата предложени варианта – „Пътят на императорите” и „Пътят на виното”.

 

 Изготвил: Бойка Банкова – гл. експерт ДКСХД