Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.01.2012
Заместник – кметът по образование, култура, спорт и туризъм г-н Красимир Богданов

Заместник – кметът по образование, култура, спорт и туризъм г-н Красимир Богданов

прие днес делегация от Полша, Унгария, Гърция, Турция и Испания  - партньорите по проект „От историята на нациите – към историята на Европа” на СОУ „Христо Ботев” – Враца.

На проведената среща г-н Богданов представи маркетинговия профил на община Враца и културните и исторически забележителности.

От своя страна гостите благодариха за любезното гостоприемство и изказаха своите впечатления от добрата база на средното училище и града ни.

Целта на проект „От историята на нациите – към историята на Европа” е да представи историческите събития, които са били една дълга стъпка към демокрацията, както и доминиращите фигури, изиграли важна роля. Основен елемент е представянето  как различните нации могат да влияят върху различни аспекти като история, литература, музика, архитектура. Това е едно пътуване през времето чрез историческите събития и герои.

 

По време на посещението си във Враца делегациите ще посетят Историческия и Етнографския музей, пещара Леденика. Ще работят върху куиз за история на участващите държави и ще посетят панорама „Плевенска епопея”.