Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.11.2011
Кмета на общината откри днес деветата по ред гражданска инициатива „Осиновете Врачанско семейство” във фоайето на читалище „Развитие”.

Кмета на общината откри днес деветата по ред гражданска инициатива „Осиновете Врачанско семейство” във фоайето на читалище „Развитие”.

В своето пожелание кметът  благодари на организаторите ,че инициативата „Осиновете Врачанско семейство” вече е станала традиция, изрази своята радост,че в  Деня на християнското семейство,който се чества днес, се дава старт на тази инициатива и   пожела на всички присъстващи „топлината, любовта, обичта и разбирателството никога да не напускат семействата ви! На добър час!„ .

Кмета на Община Враца изтегли от коледното дърво да подпомогне момче на 8 години.

Кампанията се провежда ежегодно от 2003 година, когато стартира по идея на доброволеца от Корпуса на мира Джошуа Уенз , работещ в СНЦ”Дом на науката и техниката”.

Целта на кампанията е да бъдат осигурени децата от семейства в трудно социално положение с най-необходимото по случай Коледа, тези семейства са определени от отдел „Закрила на детето„ към Дирекция „Социални грижи”-Враца.

Организатори на инициативата са:СНЦ”Дом на науката и техниката”, Читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение „МОСТ”,Клуб „Приятели на ПП Врачански балкан”,СНЦ”Бъдеще за ромските инициативи”,Клуб на франкофонията –Враца,СНЦ”Светлина в живота” в партньорство с Община Враца ,Областна администрация-Враца,Регионален инспекторат по образованието–Враца,Младежки дом,Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ”Софроний Врачански”,НУ”Иванчо Младенов”,СОУ”Н.Войводов", НУ „Иван Вазов „ и ЦДГ „Българче” .