Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.05.2011
Община Враца за първи път взе участие в ежегодното туристическо изложение „Уикенд туризъм”

Община Враца за първи път взе участие в ежегодното туристическо изложение „Уикенд туризъм”

което се провежда за седми път в театрален комплекс „Доходно здание” - гр. Русе от 12-и до 14-и май 2011 г. Форумът се организира от Община Русе в партнъорство със сдружение „Европейски пространства 21” и под егидата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
В изданието на изложението се включиха над 38 участници - представители на общини, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия бранш и свързаните с него отрасли, които представиха и популяризираха възможностите си за културен, алтернативен, религиозен и селски туризъм, екотуризъм и биоразнообразие.
Събитието бе открито с атрактивно шоу и организаторите бяха поздравени от заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в присъствието на областния управител на гр.Русе – г-н Пламен Стоилов и заместник-кметът Дончо Добрев.
Основна цел на форума бе запознаването с възможностите за развитие на уикенд туризъм в България, свързан с откриване на нови туристически турове и рекламиране на атрактивни туристически маршрути.
По време на борсата протече четвъртия Фестивал на туристическите забавления и атракции, който включваше фолклорни изпълнения, народни обичаи, пеещи кукли, магическо шоу, традиционни занаяти. Организирани бяха Фестивал на туристическите маршрути и винена фиеста.
В програмата на туристическото изложение бяха включени много презентации на туристически дестинации и дискусии по проблеми, свързани с местните политики за развитие на туристическите дейности. Представена беше най-новата книга в туризма на доц. д-р Соня Алексиева - „Туризмът – предизвикателство в условията на икономическа криза”.
Щандът на община Враца бе посетен от много представители на културни институции, информационни центрове, туристически агенции,  туроператори, граждани и гости на гр.Русе.