Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.04.2011
Интерактивен спектакъл „Приказка за пътя”,

Интерактивен спектакъл „Приказка за пътя”,

който е част от социалната кампания за детска пътна безопасност, беше представен днес пред учениците на началните училища и групи от детските градини в града

Инициаторите на събитието „Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи” и Фондация „Приказка за пътя” запознаха децата  чрез поставяне в реални ситуации с правилата на движение, като по този начин се цели изграждане на  навици и добри рефлекси за правилна реакция в различни рискови и критични ситуации на пътя.

Целта на тази инициатива е да подготви и образова младите хора, които са реални участници в пътната обстановка, да изгради у тях култура на пътя, както и да ги предпази от нежелани инциденти с фатални последици.

Според информация на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи годишно в България при катастрофи загиват около 55-60 деца на възраст до 16 години, по-голямата част от които са пешеходци или велосипедисти. При голям брой катастрофи, ранените или загинали деца не са били обезопасени на седалките в превозните средства. Как да се движат безопасно с велосипеди и на пешеходната пътека, как и къде да пресичат малките участници в движението бяха теми на инициативата. Децата отговориха правилно на всички зададени въпроси, поправиха грешките на героите от спектакъла и научиха повече за това как сами да се предпазват на пътя.

 

 

 

Инициатива, която се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова продължава и се предвижда да се направят още поне 25 спектакъла в цялата страна.