Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.05.2008
Областни управители и председатели на търговските палати от Румъния и Сърбия идват на Икономически форум Дунав

Областни управители и председатели на търговските палати от Румъния и Сърбия идват на Икономически форум Дунав

   Областните управители на областите Ниш и Зайчар – Милан Лапчевич и Михайло Ягодич ще вземат участие в Откриващата сесия на Международен икономически форум “Дунав”, който ще се проведе на 10 и 11 юни във Враца. Съорганизатори на събитието са Български икономически форум и община Враца.
   Силно международно участие ще има и в сесията, посветена на Приоритетите на трансграничното сътрудничество, където присъствието си са потвърдили Дорел Мокан, председател на Търговско-промишлената палата на окръг Олт в Румъния, Клаудио Ди Джорджо, началник отдел “ИКТ и иновации” в Информационния център за връзки с международното икономическо сътрудничество на Италия. Презентации ще изнесат и председателите на регионалните Търговско-промишлени палати на Зайчар и Лесковац в Сърбия – Братислав Джорджевич и Горан Йович. С голям интерес се очаква и представянето на Свободна зона Пирот от нейния заместник-председател Нешко Мадич.
   Основната тема на Международен икономически форум “Дунав”, който се провежда под егидата на Министерство на икономиката и енергетиката, е “Обединяване на ресурсите за развитие на регионите”. В рамките на двата дни на събитието ще се проведат 10 пленарни сесии. Сред останалите теми, които ще бъдат обсъждани, са:
• трансгранично сътрудничество
• недвижими имоти
• транспортна и логистична инфраструктура
• енергетика и енергийна ефективност
• земеделие и агробизнес
• пазар на труда
   Очаква се на форума да присъстват над 350 участници от Сърбия, Румъния, България, Италия.

 Регистрационна БЛАНКА