Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.05.2008
Празнично шествие, тържествен концерт и отличия за педагозите са само част от атрактивната програма за отбелязване на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца.

Празнично шествие, тържествен концерт и отличия за педагозите са само част от атрактивната програма за отбелязване на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца.

В продължение на три дни учители, ученици, културни, просветни дейци и граждани ще потърсят своето място в празника.

За най-малките – възпитаници на детските градини – на 22 май ще се проведе спортен празник с много игри и награди на стадион „Христо Ботев”. На 23 май децата от подготвителните групи ще рисуват буквите от славянската писменост на асфалт пред паметника на св. Св. Кирил и Методий. Интерес за големите ще представляват изложбата „Литературния принос на врачани” и срещата с писателката Людмила Филипова.

Кулминация на празника ще бъдат тържествения концерт с участието на ученици от врачанските училища в навечерието на 24 май, празничното шествие и концерта на Мими Иванова и Развигор Попов в Деня на просветата и културата пред читалище „Развитие”.

По традиция кметът на община Враца инж. Тотю Младенов ще връчи награди на 10 изявени педагози и педагогически екипи като признание за работата им през годините за развитието на просветното дело във Враца.

 

 

ПРОГРАМА

за отбелязване на 24 май –

Ден на българската просвета и култура и славянската писменост

 

            22 май, четвъртък

         10.30 – Общински детски спортен празник – стадион „Христо Ботев” – гр. Враца

        

            23 май, петък

         11.30 – Инициатива „Огнища на знание” – отбелязване на празника във всяко общинско училище.

        

         16.00 – „Парад на буквите” – пред паметника на Св.св. Кирил и Методий

        

         17.00 – Откриване на изложба „Литературният принос на врачани” – читалище „Развитие” – гр. Враца

        

         17.30 – Среща на врачански ученици с Людмила Филипова – библиотека при читалище „Развитие”

        

         19.00 – Тържествен концерт, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. (Драматично-куклен театър – Враца). В концерта вземат участие ученици от врачанските училища, колективи от ЦРД, Младежки дом – Враца, Държавна филхармония – Враца.

 

            24 май, събота

            10.30 – Празнично шествие.

         Участниците са разделени в два лъча, които ще тръгват от пл. „Суми” и от Дом на техниката, ще се съединят пред Сувенирната палата и ще се придвижат до пл. „Христо Ботев”.

 

10.45 – 11.00 – Водосвет и поднасяне на венци пред паметника на Светите Братя от Община Враца, детски и учебни заведения, културни и просветни институции.

 

            12.00 – Празничен концерт с участието на Мими Иванова и Развигор Попов. (пред читалище „Развитие”)

 

            12.00 – Наградата на Кмета на Община Враца (фоайе на ДКТ-Враца)